Συχνά Ερωτήματα

Θα βρείτε παρακάτω τις συνηθέστερες ερωτήσεις που τίθενται από τους πελάτες μας.

Πως μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα σας;

Μπορείτε καθημερινά από τις 9.00 – 21.00, Σάββατο 9.00 – 16.00 να μας καλέσετε στο 2467084760 ή μέσω email στο info@thermodomi.net και θα λύσουμε κάθε σας απορία.

Ποιοι είναι οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής;

Η πληρωμή πραγματοποιείται πριν ή κατά την παράδοση του προϊόντος και μπορεί να γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  1. Παραλαβή και πληρωμή από το κατάστημά μας.
  2. Με αντικαταβολή, κατά την παράδοση του προϊόντος στον χώρο σας. Υπάρχει επιβάρυνση στο συνολικό κόστος της παραγγελίας μ’ αυτή τη μέθοδο.
  3. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Θα ενημερωθείτε μέσω email αμέσως μετά την παραγγελία σας σχετικά με τον αριθμό λογαριασμού που μπορείτε να κάνετε την κατάθεση.
  4. Με χρήση καρτών Visa, Mastercard, Maestro, Diners, Discover και American Express μέσα από τη φόρμα παραγγελίας μας.

Είναι υποχρεωτικό να δημιουργήσω λογαριασμό για να παραγγείλω;

Η εγγραφή στη σελίδα μας δεν είναι υποχρεωτική, υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί εσάς σε περίπτωση που θέλετε να παρακολουθείτε τις παραγγελίες σας και να κάνετε γρηγορότερη την διαδικασία παραγγελίας τις επόμενες φορές.

Πως πραγματοποιείται η πληρωμή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό;

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, παρακαλούμε καταθέστε το αντίτιμο της παραγγελίας σας στον αριθμό λογαριασμού που θα λάβετε μέσω email. Επίσης χρησιμοποιήστε ως αιτιολογία τον κωδικό παραγγελίας που θα βρείτε στο ίδιο email. Μόλις επιβεβαιώσουμε την πληρωμή θα στείλουμε την παραγγελία σας.

Πως παραγγέλνω μεγάλου όγκου προϊόντα όπως λέβητες και θερμοσίφωνες;

Για την αποστολή μεγάλου όγκου προϊόντων χρησιμοποιούμε μόνο μεταφορικές εταιρίες και δυστυχώς δεν είναι δυνατή η πληρωμή με αντικαταβολή παρά μόνο η πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή τραπεζική κατάθεση. Τα έξοδα μεταφορικών διαμορφώνονται ανάλογα με την τοποθεσία σας και επιβαρύνουν εσάς. Μόλις λάβουμε την παραγγελία σας, και εφόσον πρόκειται για μεγάλου όγκου προϊόντα, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά για να σας ενημερώσουμε για το νέο κόστος της και εφόσον συμφωνείτε προχωρούμε κανονικά με την αποστολή.

Η περιοχή μου ανήκει σε απομακρυσμένες/δυσπρόσιτες περιοχές, τι πρέπει να γνωρίζω;

Αν η περιοχή σας θεωρείται απομακρυσμένη ή δυσπρόσιτη υπάρχει επιπλέον χρέωση στα έξοδα αποστολής. Σ’ αυτή τη περίπτωση, εφόσον λάβουμε την παραγγελία σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά για να σας ενημερώσουμε για το νέο κόστος της και εφόσον συμφωνείτε προχωρούμε κανονικά με την αποστολή.

Είμαι κάτοικος εξωτερικού, μπορώ να παραγγείλω από το κατάστημά σας;

Προς το παρών η αποστολή παραγγελιών εκτός Ελλάδας είναι αδύνατη. Αν ωστόσο πιστεύετε πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε με κάποιον τρόπο, επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσο καιρό χρειάζεται η παραγγελία μου για να αποσταλεί;

Οι παραγγελίες που καταχωρούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 15.00μ.μ. επεξεργάζονται αυθημερόν. Οι παραγγελίες που καταχωρούνται Παρασκευή (μετά τις 15.00μ.μ.), Σάββατο & Κυριακή επεξεργάζονται Δευτέρα.

Η παράδοση, εφόσον τα προϊόντα είναι ετοιμοπαράδοτα, γίνεται εντός 2 εργάσιμων ημερών για τις πρωτεύουσες των νομών και τις μεγάλες πόλεις. Σε ότι αφορά δυσπρόσιτες / απομακρυσμένες περιοχές και νησιά η παράδοση γίνεται έως 4 εργάσιμες ημέρες.

Σε περίπτωση που η παραγγελία σας αποτελείται από μεγάλου όγκου προϊόντα ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τις μεταφορικές που θα χρησιμοποιηθούν μέχρι τον προορισμό σας.

Πως αλλάζω την διεύθυνσή μου και τα υπόλοιπα στοιχεία του προφίλ μου;

Πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας, μπορείτε να δείτε και να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του λογαριασμού σας μέσα από τον λογαριασμό σας. Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σε περίπτωση που διαπιστώσετε λάθος στα στοιχεία σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να το διορθώσουμε.

Θέλω να ακυρώσω την παραγγελία μου.

Η παραγγελία μπορεί να ακυρωθεί εντελώς πριν την παραλαβή της. Επικοινωνήστε μαζί μας για καλύτερη συνεννόηση σ’ αυτή τη περίπτωση.

Πως θα γνωρίζω πως η παραγγελία μου έχει αποσταλεί;

Σε περίπτωση που επιλέξετε σαν επιλογή πληρωμής την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, μόλις επιβεβαιώσουμε την κατάθεση θα στείλουμε το συντομότερο την παραγγελία σας. Αν επιλέξετε σαν τρόπο πληρωμής την αντικαταβολή, τότε θα στείλουμε εντός μίας εργάσιμης μέρας την παραγγελία προς τον προορισμό της. Αφού στείλουμε την παραγγελία σας θα λάβετε ένα ενημερωτικό email που θα σας ειδοποιεί.

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που διαπιστώσω κάποιο πρόβλημα σχετικά με το περιεχόμενο της παραγγελίας μου;

Παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα.